Un pas in sus

Într-o bună zi, măgarul unui ţăran cazu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţăranul cauta să vadă ce e de făcut. Până la urma, ţăranul hotărî că măgarul şi-aşa era bătrân, iar că fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată şi-odată. Şi că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânei. Aşa că ţăranul îşi chemă vecinii, ca să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei luară cate o lopată şi începură să arunce de zor pământ înăuntrul fântânei. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea şi se puse şi mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după câteva lopeţi bune de pământ, măgarul se potoli şi tăcu. Ţăranul privi în adâncul fântânei şi rămase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neaşteptat: se scutura de pământ şi păşea deasupra lui. În curând, toată lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânei, sări peste ghizduri şi ieşi fremătând...
Viaţa va arunca poate şi peste tine cu pământ şi cu tot felul de greutăţi... Secretul pentru a ieşi din fântână este să te scuturi de acest pământ şi să-l foloseşti pentru a urca un pas mai sus.
Fiecare din greutăţile noastre este o ocazie pentru un pas în sus. Putem ieşi din adâncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuţi. Foloseşte pământul pe care intimplarile vietii ţi-l aruncă peste tine ca să mergi înainte.

Aminteşte-ţi 5 reguli pentru a fi fericit:

1) Curăţă-ţi inima de ură, frică, egoism.
2) Scuteşte-ţi mintea de preocupări inutile.
3) Simplifică-ţi viaţa şi fă-o mai frumoasă.
4) Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin.
5) Iubeşte mai mult şi... scutură-te de pământ, pentru că în viaţa asta, tu trebuie să fii soluţia, nu problema.

Ce este rugaciunea?


Rugăciunea poate definită a fi comunicarea personală cu Dumnezeu. Definiția respectivă poate fi destul de generală incluzînd cereri făcute lui Dumnezeu, preamărire, mulțumire, exprimarea sentimentelor și trăirilor, mijlociri etc.
De ce ne rugăm lui Dumnezeu?
Ca și oameni venim să ne rugăm pentru a aduce mulțumiri, pentru a cere lui Dumnezeu să ne ajute, pentru a ne exprima sentimente de fericire și laudă la adresa lui Dumnezeu.
Dumnezeu știe de ce avem nevoie înainte de a-I cere. Matei 6:8 Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi. Dumnezeu cunoaște gîndurile noastre, și știe bine de ce avem trebuință. Rugăciunea este mai degrabă o recunoaștere în fața lui Dumnezeu că suntem neputincioși de a schimba ceva sau de a obține ceea de ce avem nevoie. În acest fel recunoaștem autoritatea și puterea Lui, și dependența noastră de Dumnezeu.

Rugăciunea este comunicarea cu Dumnezeu, asemenea unui copil cu tatăl lui.  Dumnezeu se bucură de discuția pe care o avem cu El. Obișnuim ca oameni să venim la Dumnezeu cînd avem nevoi, dar uităm să venim și să-I mulțumim. Cineva propunea un model de rugăciune pe care și-l făcuse respectivul pe parcursul anilor. Era un model biblic, dar standart, ceea ce Hristos ne avertizează să nu facem. Spunea că în adresarea către Dumnezeu trebuie mai întîi să venim cu mulțumire, apoi să adresăm cererile noastre, după care să adăugăm “Facă-se voia Ta”. Un model biblic într-adevăr, dar ce faci atunci cînd ai o problemă, cînd ești distrus, și în loc să vii în fața Domnului ca să I te plîngi, începi a bolborosi multumiri, pe care oricum nu le aduci din toată inima. Matei 6:7 Cînd vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgînii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi. Rugați-vă așa cum vă îndeamnă Duhul să vă rugați, și lăsați standartele omenești.
http://sarivan.wordpress.com/2010/10/24/ce-este-rugaciunea/