Bucură-te de fiecare moment!

Viaţa este o călătorie şi este foarte important să înveţi te bucuri de fiecare moment al ei. Dumnezeu ţi-a pregătit atât de multe lucruri pe drumul vieţii, pentru ca tu să te bucuri. Cu alte cuvinte, în viaţă nu este vorba doar despre viitor sau despre lucrurile care vor urma; Dumnezeu vrea ca tu să te bucuri de ziua de astăzi. Este bine să te concentrezi asupra călătoriei şi asupra lucrurilor pe care le ai de făcut mai departe, dar, în tot acest timp, bucură-te şi de fiecare moment prin care treci. 

Fiţi atenţi la cuvintele lui Isus din versetul de deschidere. El a spus: „Eu am venit ca oile să aibă şi să se bucure de viaţă şi s-o aibă din abundenţă (din plin, până la revărsare).” Dumnezeu vrea ca tu să te bucuri de viaţa pe care El ţi-a dat-o, pentru că acesta este motivul pentru care a venit Isus. Trebuie să te bucuri de fiecare zi din această călătorie. Dacă tu nu te bucuri, nimănui nu-i va plăcea să stea prin preajma ta. Fă în aşa fel ca fiecare moment al vieţii tale să fie plăcut, deoarece Dumnezeu ţi-a dat toate lucrurile fără plată, cu scopul de a te binecuvânta (1 Timotei 6:17).

Dacă nu te bucuri de lucrurile simple din viaţă pe care Dumnezeu ţi le-a dat, nu te poţi bucura cu adevărat de realităţile spirituale. Mai întâi, începe prin a te preţui pe tine însuţi, apoi oamenii pe care Dumnezeu i-a aşezat în viaţa ta. Apreciază chiar şi lucrurile mici pe care le ai – pantofii, hainele, etc. Chiar şi aparatura audio şi telefoanele mobile: bucură-te de ele! Bucură-te de opţiunile pe care le ai. 
De asemenea, trebuie să înveţi să laşi în urmă experienţele trecute, în special pe cele neplăcute şi să n-ai frică faţă de ziua de mâine. Regretele din ziua de ieri şi frica de ziua de mâine sunt duşmanii bucuriei de astăzi. Dumnezeu nu trăieşte în trecutul tău şi nu Îşi ia slava din temerile tale; tot ceea ce aşteaptă El de la tine este să dai ce ai mai bun şi să te bucuri de fiecare moment din viaţa ta ASTĂZI! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu