Pornesti cu greu lunea spre serviciu? Ti-e groaza de o noua saptamana de
munca, de program supraincarcat, de angajati refractari, de facturi,
impozite si taxe cu termen scadent, de clienti rau-platnici? Cand ne
gandim la prima zi de lucru din saptamana, cei mai multi dintre noi
suntem cuprinsi de un sentiment de depresie, si asta pentru ca munca a
devenit un termen perimat in cultura noastra. Am ajuns sa o asociem nu
cu demnitatea si implinirea, ci cu efortul inutil si corvoada. Si munca
devine cu atat mai istovitoare, cu cat ne desparte adesea de familie si
ne rapeste orice farama de timp liber, daca nu stim sa o gestionam
eficient.
In loc sa stranga din dinti de luni pana vineri si sa
traiasca numai pentru sfarsitul de saptamana, John Beckett a invatat sa
se bucure de munca lui inca de cand a decis sa preia afacerea familiei
si sa o conduca dupa principiile instituite de Dumnezeu. Cheia
succesului sau consta in integrarea convingerilor, a vietii de credinta,
in activitatea sa profesionala. Asa au ajuns sa se dezvolte si una, si
cealalta - odata cu entuziasmul sau pentru ziua de luni.
Este
esential ca succesul in afaceri sa nu fie obtinut in detrimentul
sufletului nostru - sunt multe alte chestiuni care trebuie luate in
considerare dincolo de bilantul contabil. Normele si valorile care isi
au temeiul in Biblie pot sluji ca busola in aceasta privinta.
John D. Beckett
s-a nascut si a crescut in Elyria, Ohio, fiind cel mai mare dintre cei
trei copii ai familiei. A lucrat impreuna cu tatal sau, incepand din
1963, in mica fabrica a familiei, iar dupa doi ani a devenit directorul
acesteia, in urma decesului tatalui sau. In prezent este presedinte al
R. W. Beckett Corporation - una dintre cele mai mari companii
producatoare de sisteme de incalzire rezidentiale si comerciale. Alaturi
de celelalte companii afiliate, R. W. Beckett Corporation are o cifra
de afaceri de peste o suta de milioane de dolari si peste sase sute
de angajati. Sursa
Proiectul Afaceri Crestine
De unde a venit ideea site-ului Afaceri Crestine?
Ca multe alte proiecte sau initiative, Afaceri Crestine s-a nascut in urma sesizarii unor nevoi. Prima nevoie este cea de a avea clienti, oameni care sa doreasca ceea ce tu ai de oferit, fie ca este produs, serviciu, idee, etc. Exista multi frati crestini care sunt mici intreprinzatori, si ei trebuie sa aiba la cine sa lucreze, cui sa vanda, sau cu cine sa colaboreze. Bunastarea familiei si bunastarea bisericilor / adunarilor sunt direct influentate de veniturile obtinute de catre crestini.A doua nevoie sesizata a fost nevoia de promovare si cunoastere cu privire la activitatile prestate de oameni crestini. La nivelul adunarilor / bisericilor se cunoaste cine ce lucreaza, insa aceasta cunoastere este vaga, raspandita prin discutii de la om la om, si de cele mai multe ori nu depaseste cadrul adunarii.
Un alt factor este ca fratii de credinta doresc cu adevarat sa se ajute. Legatura stransa a trupului lui Hristos se manifesta si in domeniul economic. Recomandarile se fac, si se tine cont de ele. Colaborarile devin trainice, pe termen lung, si au la baza mai mult decat avantajele strict economice: este bucuria de a ajuta pe cineva care iti impartaseste credinta si speranta.
Toate acestea au condus la evidentierea necesitatii unui mijloc de promovare si constientizare a comunitatii crestine cu privire la ce poate tot comunitatea crestina sa ofere, din punct de vedere economic.
Obiectivele proiectului
Obiectivul principal al proiectului este sa creeze o gandire, la nivelul fiecarui crestin, orientata spre ajutarea fratilor de credinta, prin cautarea serviciilor si produselor oferite de acestia. Pe langa acest site, vor fi folosite si alte mijloace de promovare si constientizare a acestei necesitati, la nivelul conducerii bisericilor /adunarilor si in comunitatea crestina online.Al doilea obiectiv este ajutarea concreta a crestinilor, prin gasirea de oportunitati de afaceri sau de lucru. Aparitia pe site-ul Afaceri Crestine va conduce in mod direct la cresterea bunastarii fiecaruia.
Al treilea obiectiv este construirea unei baze de date la nivel national, in care sa fie inregistrate toate afacerile crestine, si care sa poata fi accesata si consultata in mod gratuit. In momentul de fata, o asemenea baza de data nu exista.
Cine are de castigat?
Crestinii care au afaceri sau ofera servicii
Toti cei care au ceva de oferit, servicii sau produse, beneficiaza prin promovarea pe site-ul Afaceri Crestine. Avand o expunere mare in cadrul comunitatii crestine, acestia isi maresc sansele sa fie cunoscuti si sa stabileasca noi legaturi de afaceri. Bunastarea lor va creste, si implicit bunastarea familiilor lor.Bisericile / adunarile
Prin zeciuiala si darnicie, crestinii sustin lucrarea Domnului si contribuie la puterea financiara a bisericilor / adunarilor din care fac parte. Cu cat fratilor le merge mai bine financiar, cu atat bisericile si adunarile vor prospera. De aceea, rugam toate bisericile si adunarile crestine din Romania sa contribuie in mod activ la promovarea acestui proiect, prin mijloacele de promovare care sunt puse la dispozitie.Realizatorii proiectului
Pe langa rasplata care vine de sus, realizatorii acestui proiect spera sa poata acoperi cheltuielile, prin obtinerea unui venit regulat din publicitatea pe site. Daca doriti informatii cu privire la publicitatea pe site, va rugam sa ne contactati.Sursa: http://www.afacericrestine.ro/despre_proiect.php
Sanatate prin echilibru
Un domeniu capabil sa ne uimeasca cu adevarat este universul corpului
uman. Specialiştii afirma ca numarul atomilor din organismul nostru
este de 10 la puterea 28 – adica avem cu miloane de atomi mai mult decat
numarul stelelor din spatiu (10 la puterea 20). 90% din ei sunt
inlocuiti anual, iar la fiecare 5 ani ajung sa fie inlocuiti 100%. Mereu
ne consumam şi mereu ne refacem. Organismul este format din miliarde
şi miliarde de unitati de lucru, care mereu sunt in mişcare,
metabolizand, combinand, interactionad, purificand, cladind şi
degradandu-se, insa totul trebuie sa functioneze in echilibru. Cand
acesta de deregleaza, ne imbolnavim şi simtim durere. Compensare –
echilibru, decompensare – boala.
Viata echilibrata astazi devine tot mai imposibila: prea multe activitati, decizii, aşteptari, presiuni, schimbari. Vrei sa fii un sot fidel, un parinte responsabil, un creştin bun, un muncitor cu succes, un cetatean activ. Viata are insa multe contradictii (tugs):
Lucru……………………………………………..timp liber
Actiune……………………………………………meditatie
Conducere……………………….………..urmare/ascultare
Vorbire ………………………………………. Ascultare
Lucru cu mana………………………………..lucru cu capul
Cum arata lista ta de prioritati?
Pentru cei dedicati ultraexcelentei, scopul major patroneaza mii si mii de scopuri subordonate. Constelatia prioritatilor unei persoane poate arata cam asa:
Dumnezeu
sotul/sotia
copiii
eu insumi
serviciul
biserica
prieteni
sanatate
siguranta
raspunderile cetatenesti
O lista de prioritati care este secventiala, este plina de contradictii. Echilibrul nu se realizeaza asezand prioritatile una in capul celeilalte. Ideal: Dumnezeu este in centru, apoi toate celelalte sunt aranjate cu referinta la acest punct. Noi nu iubim pe Dumnezeu, apoi sotia, apoi copiii, apoi pe noi insine si apoi biserica. Noi iubim pe Dumnezeu, sotia, copiii, pe noi insine si biserica in acelasi timp. In mod similar, noi nu iubim pe Dumnezeu 100%, sotia 95%, copiii 90%, pe noi insine 85% si biserica 80%. Standardul lui Dumnezeu ne cere sa-i iubim permanent, pe toti.
Iubirea nu este o entitate matematica. Cand este impartita, iubirea se multiplica. Oridecate ori incercam sa o ridicam la putere (to factor it), ea ramane un intreg intact. Daca avem un singur copil, ii vom oferi toata iubirea noastra, iubindu-l 100%. Daca ai al doilea copil nu inseamna ca vei iubi pe fiecare 50%. Chiar daca sunt 10, iubim pe fiecare 100%. Dumnezeu a suspendat legile matematicii, ca sa ne ofere posibilitate iubirii sa se extinda infinit. Astfel, El ne elibereaza de nevoia de a prioritiza secvential iubirea noastra.
A gandi despre prioritati secventiale in termenii iubirii, este un nonsens. Iubim deplin pe fiecare si facem bine in toate domeniile vietii. Prioritatile au totusi rost, in termenii timpului, contextul activitatilor noastre. Timpul nu poate fi intins sau imprumutat. Planificarea timpului cere echilibru si prioritizare. Cand punem alaturi timpul si dorintele/resposabilitatile/dorintele noastre trebuie sa decidem prioritatile. Nu putem acorda tot timpul unei singure directii. Dumnezeu ne-a creat ca fiinte complexe, cu multiple nevoi – sanatate, relatii, etc. Timpul acordat fiecarei prioritati trebuie sa fie echilibrat, pentru ca atunci cand acordam prea mult unui domeniu, neglijand altele, nu traim idealul divin al unei vieti echilibrate.
O viata echilibrata are de-a face mai intai cu alocarea timpului. Cum?
echilibru prin a aspune NU - ca in fata unei mese lungi care te invita sa iei din toate si farfuria se umple; bufetul vietii ne umple farfuria mai repede decat gandim – accept toate invitatiile, ca sa fiu sociabil; ca sa gust deplin viata, gust din toate experientele; ca sa fim parinti buni incercam sa oferim copiilor nostri mai multe posibilitati decat avem; ca sa fim sensibili, incercam sa ajutam orice persoana intalnim; ca sa castigam mai mult, cautam cat mai multe servicii... Viata ne aglomereaza cu tot felul de decizii si obligatii – trebuie sa spunem NU, chiar la unele lucruri bune, pentru a ne asigura echilibrul.
Sa devenim stapani pe programul nostru, eliminand tirania urgentelor. Viata trebuie reorientata spre directia oferita de Dumnezeu, si nu spre cea impusa de societate. Sa asezam pe Dumnezeu in centru tuturor activitatilor si apoi sa prioritizam. Relatiile realimentate ne apara de asaltul cerintelor diverse. Evita cursa rezolvarii dezechlibrului prin mai mult dezechilibru. Capcana chinezeasca – mai tare incerci sa scapi, mai tare te fixezi in cursa. Noi cautam sa iesim din dezechilibru, oferind mai mult timp si energie domeniului in care simtim xca suntem deficitari. Insa, butoiul plin e plin si nu puten adauga o piucatura pana nu scoatem o picatura. Simplu, dar atat de ignorat!
Trebuie sa acceptam lipsa de ajutor din partea altora. Nu impune asteptari fortate asupra prietenilor tai. Ofera-le spatiul de manevra in cadrul complicat al vietii lor. Fii bland/bun, caci fiecare persoana pe care o intalnesti duce o batalie grea!
„Am inlocuit selectivitatea naturala a insulei cu o selectivitate cionstienta, bazata pe un alt simt al valorilor – un simt al valorilor despre care am devenit mai constienta aici. Preceptele insulei, le-as numi – daca as putea sa le definesc – ca pe niste repere catre un alt mod de a trai: simplitatea vietii, atat cat este posibila, pentru a retine adevarata contienta a vietii. Echilibrul vietii fizice, intelectuale si spirituale. Lucru fara presiuni. Spatiu pentru semnificatie si frumusete. Timp pentru singuratate si partasie. Apropiere de natura pentru a intari intelegerea si credinta in intermitenta vietii – vietii spiritului, vietii creative, si vietii relatiilor umane. (Anne Morrow Lindbergh, Gift from the Sea (New York: Pantheon, 1995), page 120.) [sotia faimosului pilot Charles Lindbergh, fiica diplomatului Dwight Morrow, celebra ca autor si aviator. Gift from the Sea este cartea cea mai faimoasa, scrisa pe o insula de pe coasta New England.]
Echilibru inseamna sa acceptam ca avem limite si sa ne simtim bine. Dumnezeu asteapta sa facem totul bine, insa pentru ca suntem limitati, ne ofera nevoia de echilibru. Dumnezeu ne intelege: ce facem, facem bine, insa noi nu facem totul si nimic nu e posibil fara El. (Sursa)
Viata echilibrata astazi devine tot mai imposibila: prea multe activitati, decizii, aşteptari, presiuni, schimbari. Vrei sa fii un sot fidel, un parinte responsabil, un creştin bun, un muncitor cu succes, un cetatean activ. Viata are insa multe contradictii (tugs):
Lucru……………………………………………..timp liber
Actiune……………………………………………meditatie
Conducere……………………….………..urmare/ascultare
Vorbire ………………………………………. Ascultare
Lucru cu mana………………………………..lucru cu capul
Cum arata lista ta de prioritati?
Pentru cei dedicati ultraexcelentei, scopul major patroneaza mii si mii de scopuri subordonate. Constelatia prioritatilor unei persoane poate arata cam asa:
Dumnezeu
sotul/sotia
copiii
eu insumi
serviciul
biserica
prieteni
sanatate
siguranta
raspunderile cetatenesti
O lista de prioritati care este secventiala, este plina de contradictii. Echilibrul nu se realizeaza asezand prioritatile una in capul celeilalte. Ideal: Dumnezeu este in centru, apoi toate celelalte sunt aranjate cu referinta la acest punct. Noi nu iubim pe Dumnezeu, apoi sotia, apoi copiii, apoi pe noi insine si apoi biserica. Noi iubim pe Dumnezeu, sotia, copiii, pe noi insine si biserica in acelasi timp. In mod similar, noi nu iubim pe Dumnezeu 100%, sotia 95%, copiii 90%, pe noi insine 85% si biserica 80%. Standardul lui Dumnezeu ne cere sa-i iubim permanent, pe toti.
Iubirea nu este o entitate matematica. Cand este impartita, iubirea se multiplica. Oridecate ori incercam sa o ridicam la putere (to factor it), ea ramane un intreg intact. Daca avem un singur copil, ii vom oferi toata iubirea noastra, iubindu-l 100%. Daca ai al doilea copil nu inseamna ca vei iubi pe fiecare 50%. Chiar daca sunt 10, iubim pe fiecare 100%. Dumnezeu a suspendat legile matematicii, ca sa ne ofere posibilitate iubirii sa se extinda infinit. Astfel, El ne elibereaza de nevoia de a prioritiza secvential iubirea noastra.
A gandi despre prioritati secventiale in termenii iubirii, este un nonsens. Iubim deplin pe fiecare si facem bine in toate domeniile vietii. Prioritatile au totusi rost, in termenii timpului, contextul activitatilor noastre. Timpul nu poate fi intins sau imprumutat. Planificarea timpului cere echilibru si prioritizare. Cand punem alaturi timpul si dorintele/resposabilitatile/dorintele noastre trebuie sa decidem prioritatile. Nu putem acorda tot timpul unei singure directii. Dumnezeu ne-a creat ca fiinte complexe, cu multiple nevoi – sanatate, relatii, etc. Timpul acordat fiecarei prioritati trebuie sa fie echilibrat, pentru ca atunci cand acordam prea mult unui domeniu, neglijand altele, nu traim idealul divin al unei vieti echilibrate.
O viata echilibrata are de-a face mai intai cu alocarea timpului. Cum?
echilibru prin a aspune NU - ca in fata unei mese lungi care te invita sa iei din toate si farfuria se umple; bufetul vietii ne umple farfuria mai repede decat gandim – accept toate invitatiile, ca sa fiu sociabil; ca sa gust deplin viata, gust din toate experientele; ca sa fim parinti buni incercam sa oferim copiilor nostri mai multe posibilitati decat avem; ca sa fim sensibili, incercam sa ajutam orice persoana intalnim; ca sa castigam mai mult, cautam cat mai multe servicii... Viata ne aglomereaza cu tot felul de decizii si obligatii – trebuie sa spunem NU, chiar la unele lucruri bune, pentru a ne asigura echilibrul.
Sa devenim stapani pe programul nostru, eliminand tirania urgentelor. Viata trebuie reorientata spre directia oferita de Dumnezeu, si nu spre cea impusa de societate. Sa asezam pe Dumnezeu in centru tuturor activitatilor si apoi sa prioritizam. Relatiile realimentate ne apara de asaltul cerintelor diverse. Evita cursa rezolvarii dezechlibrului prin mai mult dezechilibru. Capcana chinezeasca – mai tare incerci sa scapi, mai tare te fixezi in cursa. Noi cautam sa iesim din dezechilibru, oferind mai mult timp si energie domeniului in care simtim xca suntem deficitari. Insa, butoiul plin e plin si nu puten adauga o piucatura pana nu scoatem o picatura. Simplu, dar atat de ignorat!
Trebuie sa acceptam lipsa de ajutor din partea altora. Nu impune asteptari fortate asupra prietenilor tai. Ofera-le spatiul de manevra in cadrul complicat al vietii lor. Fii bland/bun, caci fiecare persoana pe care o intalnesti duce o batalie grea!
„Am inlocuit selectivitatea naturala a insulei cu o selectivitate cionstienta, bazata pe un alt simt al valorilor – un simt al valorilor despre care am devenit mai constienta aici. Preceptele insulei, le-as numi – daca as putea sa le definesc – ca pe niste repere catre un alt mod de a trai: simplitatea vietii, atat cat este posibila, pentru a retine adevarata contienta a vietii. Echilibrul vietii fizice, intelectuale si spirituale. Lucru fara presiuni. Spatiu pentru semnificatie si frumusete. Timp pentru singuratate si partasie. Apropiere de natura pentru a intari intelegerea si credinta in intermitenta vietii – vietii spiritului, vietii creative, si vietii relatiilor umane. (Anne Morrow Lindbergh, Gift from the Sea (New York: Pantheon, 1995), page 120.) [sotia faimosului pilot Charles Lindbergh, fiica diplomatului Dwight Morrow, celebra ca autor si aviator. Gift from the Sea este cartea cea mai faimoasa, scrisa pe o insula de pe coasta New England.]
Echilibru inseamna sa acceptam ca avem limite si sa ne simtim bine. Dumnezeu asteapta sa facem totul bine, insa pentru ca suntem limitati, ne ofera nevoia de echilibru. Dumnezeu ne intelege: ce facem, facem bine, insa noi nu facem totul si nimic nu e posibil fara El. (Sursa)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)