Infrunta frica si descopera libertatea


Frica nu este de la Dumnezeu ci de la Satana.
”Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta.”(2 Timotei 1:7) De fiecare data cand simtiti frica in viata voastra, este o manifestare a celui rau. El este un maestru al fricii si doreste sa  stapaneasca peste oamenii lui Dumnezeu si sa-i tina departe de adevaratul maestru, Isus Hristos.

De ce anume iti este frica?
Multi oameni nu-si indeplinesc niciodata chemarea sau lucrarea pe care Dumnezeu le-o cere in viata lor pentru simplul motiv ca de fiecare data cand incearca sa mearga mai departe, diavolul foloseste frica ca sa-i opreasca.
Diavolul foloseste frica pentru a nu te bucura de viata. Frica aduce chin, ne roade sufletul, nu aduce implinire in viata noastra .Nu te poti bucura de viata si in acelasi timp sa traiesti cu frica.
„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău.” – Isaia 41,10

De ce anume iti este frica? Care iti sunt temerile? Sunt zone in viata ta care sunt inabusite de frica si nu te lasa sa continui si sa te bucuri de viata?
Nu uita ca Satana intotdeauna va aduce frica in viata noastra in momente diferite ale vietii. Este una din armele lui majore. Dar sa nu uitam ca noi avem o arma mai puternica: biruinta prin Isus Hristos.
Paseste inainte in ciuda fricii
Mi s-a intamplat de multe ori sa nu actionez sau sa nu merg in directia aleasa de Dumnezeu din cauza fricii. Sunt momente in viata cand pierdem oportunitati din cauza fricii, cand pierdem timp pretios din aceasta cauza, pierdem o relatie cu Dumnezeu sau relatii cu cei din jurul nostru.

Poate ti s-a intamplat sa nu ai inca un partener de viata din cauza ca frica iti aduce „argumente” necesare pentru a nu face pasul respectiv. Sau nu te poti intoarce la Dumnezeu din cauza fricii ce ar spune ceilalti si ce ar crede despre tine. Sau vrei sa-ti incepi o afacere, ai resursele necesare si convingerea ca este voia lui Dumnezeu dar cu toate acestea frica te impiedica sa mergi mai departe. Sau ai patit destul de multe in trecut incat acum Satana se foloseste de aceasta si te tine prizonier in aceasta stare de ingrijorare.
Viata este prea pretioasa sa traim in frica si in nesiguranta. Chiar daca ai un sentiment de frica fa un pas inainte si spuneOri de cate ori ma tem, eu ma incred in Tine (Doamne).” Psalmul 56:3

Tine minte ca mereu vei avea doua posibilitati: sa ramai cu frica, ceea ce nu-ti va aduce nimic bun,nici un progres si nici o evolutie atat in viata cotidiana cat si in cea spirituala. Sau poti sa pasesti inainte, in ciuda fricii si sa faci voia Domnului in viata ta si sa gasesti impliniri la care nici nu visai.
Poate esti la inceputul credintei in Isus si consideri ca nu esti suficient de bun pentru El sau ca nu meriti dragostea Lui sau ca nu vei reusi sa mergi pe drumul credintei, ca esti slab si asa mai departe..dar stii ceva? Dumnezeu te iubeste asa cum esti! Isus a murit pentru tine asa pacatos cum esti! Si gandurile aceastea sunt doar ganduri de frica ale celui rau ca sa te impiedice sa mergi mai departe. Nu uita: chiar daca ti-e frica fa un pas inainte!
„ Pot totul in Hristos care ma intareste” (Filipeni 4:13)

Cum lucreaza frica
Unele din tiparele comune ale fricii sunt: moartea, singuratatea, lipsurile, angajamentele, responsabilitatile, sa te faci de râs, frica sa arati mereu bine, frica de public, frica de spatii deschise/ spatii inchise, frica de nou, frica de microbi, de intuneric, de inaltime,de avion,de esec, de respingere.Se pare ca lista este nasfarsita si asta ne face sa ne dam seama mai mult cat de vasta este lucrarea lui Satana in acest domeniu.

Infrunta frica si mergi mai departe
In Isaia 41:10 spune „nu te teme caci Eu sunt cu tine”. Cred ca Dumnezeu lucreaza usor cu noi pentru a ne scoate din robie si a ne aduce la libertate. Dumnezeu nu iti va da mai mult decat poti sa duci. Nu te va pune in situatii care sunt peste limitele tale. Dar va veni timpul cand va trebui sa infrunti frica si nu sa fugi de ea. Apuca mana lui Isus care este intinsa mereu in ajutorul tau, recunoaste ca este cu tine si paseste inainte.
Daca ai ceva de care ti-e frica si inca nu-ti gasesti puterea de a face acel lucru, Dumnezeu va aranja lucrurile la momentul potrivit iar cand o va face, paseste cu incredere in El si mergi inainte in ciuda fricii.

 http://www.crestemimpreuna.com/blog/590/infrunta-frica/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu